Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

Ažurirano: 26.12.2020

 

Ovim pravilima privatnosti informiramo Vas o pravilima u vezi sa prikupljanjem, korištenjem i otkrivanjem osobnih podataka kada koristite naš internet portal pod domenom www.dijasporaconnect.com i svim ostalim poddomenama, u daljnjem tekstu internet portal Dijaspora Connect.

Nećemo koristiti niti dijeliti vaše podatke ni s kim, osim kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti.

Vaše osobne podatke koristimo za pružanje i poboljšanje usluge pri korištenju . Korištenjem usluge pristajete na prikupljanje i upotrebu podataka u skladu s ovim pravilima. Ako u ovim Pravilima o privatnosti nije drugačije definirano, izrazi korišteni u ovim Pravilima o privatnosti imaju ista značenja kao u našim Uvjetima i odredbama, dostupnim ovdje.

Prikupljanje i korištenje podataka

Tijekom korištenja internet portala Dijaspora Connect možda ćemo od vas zatražiti da nam dostavite određene osobne podatke pomoću kojih vas možemo kontaktirati ili identificirati. Podaci za identifikaciju („Osobni podaci“) mogu uključivati, ali nisu ograničeni na: Ime, Email adresa, adresa stanovanja, broj telefona. 

Prikupljamo Vaše osobne podatke koji su nužni kako biste mogli napraviti registraciju i primiti naše usluge.

Prilikom registracije prikupljamo podatke kao što su datum i vrijeme registracije, datum i vrijeme prijave, korisničko ime, jedinstveni ID korisnika ili IP adresu. Nastavno, prilikom sklapanja ili izvršavanja ugovora, odnosno pružanja naših usluga, prikupljamo one osobne podatke koji su nam potrebni da bismo Vam mogli pružiti naše usluge.

Određene podatke, kao što je Vaše ime i prezime, ili mjesto stanovanja, prikupljamo u skladu s našim zakonskim obvezama.

Također, podatke prikupljamo i tijekom komunikacije s Vama, ukoliko ste nam se obratili putem naše korisničke službe ili kontakt forme ili na druge načine, kao i pri rješavanju Vaših eventualnih prigovora.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web portalu Dijaspora Connect mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako lakše detektirali spam.

Medij

Ako prenesete sliku na web-stranicu, trebali biste izbjegavati prijenos slika koje imaju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web-stranice mogu ih preuzeti i izdvojiti bilo koje podatke o lokaciji iz slika s web-stranice.

Kolačići

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati spremanje imena, adrese e-pošte i web-stranice u kolačiće. To vam olakšava ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, a kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Podaci o posjetama

Prikupljamo podatke koje vaš preglednik šalje kad god posjetite internet portal Dijaspora Connect. Ovi podaci mogu sadržavati informacije kao što su adresa internetskog protokola (“IP”) vašeg računala, vrsta preglednika, verzija preglednika, stranice naše usluge koje posjetite, vrijeme i datum vašeg posjeta, vrijeme provedeno na tim stranicama i druge statistike.

Sigurnost

Sigurnost vaših osobnih podataka važna nam je, ali imajte na umu da niti jedan način prijenosa putem Interneta ili način elektroničkog pohranjivanja nije 100% siguran. Iako se trudimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših osobnih podataka, ne možemo jamčiti njegovu apsolutnu sigurnost.

Poveznice na druge web stranice

Internet portala Dijaspora Connect može sadržavati poveznice na druge web stranice kojima ne upravljamo mi. Ako kliknete na vezu treće strane, bit ćete preusmjereni na web stranicu te treće strane. Preporučujemo vam da pregledate Pravila o privatnosti svake web stranice koju posjetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo nikakvu odgovornost za sadržaj, politike privatnosti ili prakse bilo koje web stranice ili usluge treće strane.

Dječja privatnost

Internet portala Dijaspora Connect u pravilu nije namijenjen osobama mlađim od 18 godina („Djeca“).

Ne prikupljamo svjesno podatke koji otkrivaju identitet djece mlađe od 18 godina. Ako ste roditelj ili skrbnik i svjesni ste da nam je vaše dijete dalo osobne podatke, kontaktirajte nas. Ako otkrijemo da nam je dijete mlađe od 18 godina dalo osobne podatke, odmah ćemo ih izbrisati s naših poslužitelja.

Usklađenost sa zakonima

Otkrit ćemo vaše osobne podatke tamo gdje to nalaže zakon ili sudski poziv.

Izmjene ovih pravila o privatnosti

S vremena na vrijeme možemo ažurirati naša Pravila privatnosti. Savjetujemo vam da povremeno pregledavate ova Pravila privatnosti radi bilo kakvih promjena. Izmjene ovih Pravila o privatnosti stupaju na snagu kad se objave na ovoj stranici.

Kontaktirajte nas Ako imate pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti putem obrazca za kontakt.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme ( osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Gdje šaljemo vaše podatke

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte.

Vaše kontakt informacije

Kada stupite u kontakt sa drugim korisnicama web portala Dijaspora Connect kako biste ostvarili komunikaciju Vaši podaci kao ime, prezime, email adresa biti će podijeljeni i to isključivo u svrhu uspostave komunikacije među korisnicima.

Kontaktirajte nas

Za ostvarivanje Vaših prava te sva pitanja vezana za Politiku privatnosti, molimo obratite nam se putem obrazca za kontakt.